[:en]Vision, Mission and Goals[:id]Visi, Misi dan Tujuan[:]

[:en]

Vision:

Being a center of master degree , science and technology research and development , and the center of information about management resources, environment and development for public interest , the nation and the republic of indonesia.

Mision:

1. Providing high quality learning , effective , efficient , and timely , in the scope of the management of resources , environment and development with concentration of Policy, management control , and sustainable development.
  2. Seek joint-research in the management of resources, environmental and development that relevant in framework of student thesis.
  3. Disseminate research results on the management resources, environment and development of relevance to the problems faced by by the community.

Goal:

1. Produce graduates master program that mastering science and technology research and development , resources management environment and development, and has high sensitivity toward the problem faced by environment and development of society.
  2. Produce scientific publication research results that supported the development of science and technology and it is useful to answer the problem of environment and development faced by the community, nation and the country.

[:id]

Visi  PSLP:

Menjadi pusat pendidikan magister, penelitian dan pengembangan IPTEK, dan pusat informasi tentang pengelolaan sumberdaya, lingkungan dan pembangunan untuk kepentingan masyarakat, bangsa dan Negara Kesatuan Republik Indonesia.

Misi  PSLP:

1. Menyelenggarakan proses  pembelajaran yang berkualitas, efektif, efisien, dan tepat waktu, dalam lingkup pengelolaan sumberdaya, lingkungan dan pembangunan dengan konsentrasi KEBIJAKAN, PENGELOLAAN & PENGENDALIAN, dan Pembangunan berkelanjutan.
  2. Mengupayakan JOINT-RESEARCH di bidang pengelolaan sumberdaya, lingkungan dan pembangunan dengan mitra-kerja yang relevan dalam kerangka penelitian tesis mahasiswa.
  3. Mempublikasikan hasil-hasil penelitian tentang pengelolaan sumberdaya, lingkungan dan pembangunan yang relevan dengan permasalahan yang dihadapi oleh masyarakat pembangunan

Tujuan  PSLP:

1. Menghasilkan lulusan S2 yang menguasai IPTEK pengelolaan sumberdaya, lingkungan dan pembangunan; serta mempunyai kepekaan tinggi terhadap permasalahan lingkungan dan pembangunan yang dihadapi oleh masyarakat.
  2. Menghasilkan publikasi ilmiah hasil-hasil penelitian yang mendukung perkembangan IPTEK dan bermanfaat untuk menjawap permasalahan lingkungan dan pembangunan yang dihadapi oleh masyarakat, bangsa dan negara.

[:]