Scholarship InformationInformasi Beasiswa

Graduate Program, University of Brawijaya (PPSUB) were established in the form  Activity of Credit Collection (KPK) cooperate with Gadjah Mada University since 1982. Start from academic year of 1993/1994, the implementation were independent by University of Brawijaya.

To improve the quality of human resources, UB’s Graduate Program promote scholarships for academic outstanding students. It is also useful to achieve the goal of the scholarship program as follows:

1.Provide research grants for doctoral students who contribute directly to the advancement of science and technology and development by their research

2. Provide a higher chance to improve the quality and competence of doctoral graduates

3. Doctoral student who obtained a grant of this study can complete their studies on time and as planned

4. To prepare Indonesian LECTURERS quality with international competitiveness by providing opportunities for graduate students (S3) in PPSUB to experience the international education system abroadProgram Pascasarjana Universitas Brawijaya (PPSUB) pada awalnya diselenggarakan dalam bentuk Kegiatan Pengumpulan Kredit (KPK) bersama Universitas Gadjah Mada sejak tahun 1982. Mulai tahun akademik 1993/1994 penyelenggaraannya dilakukan secara mandiri oleh Universitas Brawijaya.

Guna meningkatkan kualitas sumberdaya manusia Program Pascasarjana Universitas Brawijaya mengupayakan pemberian beasiswa kepada Mahasiswa yang berprestasi dalam bidang Akademik. Hal ini juga berguna untuk mencapai tujuan program beasiswa, yaitu :

1. Memberikan bantuan dana penelitian bagi mahasiswa Program Doktor yang substansi penelitiannya dapat memberikan sumbangan langsung bagi kemajuan IPTEK dan pembangunan.

2. Memberikan peluang yang lebih tinggi untuk meningkatkan kualitas dan kompetensi lulusan doktor

3. Mahasiswa program doktor yang memperoleh hibah penelitian ini dapat menyelesaikan studinya tepat waktu dan sesuai yang direncanakan

4. Menyiapkan DOSEN Indonesia yang berkualitas dan memiliki daya saing internasional dengan memberi kesempatan kepada mahasiswa pascasarjana (S3) di PPSUB untuk mengalami sendiri sistem pendidikan internasional di luar negeri